Bejelentkezés: (+36 72) 510 785, 214 767
EuroOptic | i.Profiler plus

i.Scription® Egy forradalmian új technológia

Évtizedek óta ismert tény, hogy a szaruhártya (a szem külső legfontosabb fénytörő közege), nem egyenletes, az eddigi látásvizsgálatok során azonban nem volt mérhető ezeknek az elváltozásoknak a mértéke. Bizonyos eltéréseket megpróbáltak ugyan optikai úton leképezni, (cilinder, prizma, stb.) de ehhen az áttöréshez egy forradalmian új elgondolásra volt szükség: ez az i.Scription®, melyet a Carl Zeiss Vision 160 éves tapasztalatának és technológiájának köszönhetünk, és amely a Német Iparkamara Innovációs Díját is kiérdemelte.

i.Scription szem

Lásson tökéletesen!

Az i.Scription® szemüveggel nagyon sok olyan látásprobléma szűnik meg, amely hagyományos szemüveglencsékkel eddig elképzelhetetlen volt. Tökéletes megoldás azoknak, akik sokat vezetnek éjszaka, akik számítógéppel dolgoznak, akiknek hamar elfárad a szeme olvasás, tanulás közben és azok számára is, akik gyakran szenvednek a különböző felületekről (üveg, hó, esőcseppek) visszatükröződő napfénytől vagy mesterséges fénytől. Borotvaéles, színgazdag, fényudvarmentes képet ad, éjszaka és műfény mellett is. Túlzások nélkül egy másik világ.

Élesebb, kontrasztosabb, ragyogóbb

A megszokott vizsgálatokon felül, melyek általában csak a nappali, nagy kontraszt melletti látásélességet mérik, a ZEISS i.Profilerplus készülék által végzett elemzés a fény, a kontraszt és a színek változásait is figyelembe veszi. Ennek következtében megtudhatjuk, milyen a viselő látóélessége különböző fényviszonyok és kontrasztok mellett. Az elemzés olyan részletes akár egy ujjlenyomat, de valójában csak bele kell nézni a készülékbe, és máris megkapunk minden adatot.

A ZEISS i.Profiler®plus  a hullámfront technológiát infravörös fény segítségével használja ki, hogy a retinára vetített fényponton keresztül kielemezze az ügyfél szemének optikai jellemzőit. A fény mindenkinél másként törik meg, ezt felhasználva készítünk precíz képet a szemről és tulajdonságairól. Ez biztosítja a tipikus látásproblémák (pl. rövid- illetve távollátás) pontos meghatározását, valamint a magasabb rendű aberrációkét is, melyek jelentősen befolyásolják a látást éjszaka és szürkületben.

Ezeknek a látásproblémáknak a nagy része nem azonosítható be a hagyományos mérésekkel. Ilyen például a szférikus aberráció, amikor a fénysugarak jobban megtörnek a lencse széléhez közel, mint annak közepén, ezáltal csökken a kontraszt. Egy másik magasabb rendű aberráció az aszimmetria hiba, amikor a fénysugarak úgy törnek meg, hogy egy fénycsóvát hoznak létre. Ha ezeket a problémákat nem kezeljük, gyenge fényviszonyok mellett és éjszaka rossz látást okoznak.

ZEISS i.Profiler Plusz szemvizsgálat

Összefoglalva egy olyan látásvizsgálat, amelynek része a hagyományos szubjektív refrakció és a ZEISS i.Profilerplus készülékkel végzett objektív refrakció is, a látás minden elemét figyelembe veszi. Mi több, amíg az első ilyen rendszerek csak a szem néhány részét tudták elemezni, a ZEISS i.Profilerplus 1500 ponton méri a szemet mindössze 60 másodperc alatt.

Ennek eredménye a szem optikai térképe, ami rengeteg információt tartalmaz, ami különösen az éjszakai látást javíthatja. A nem korrigált látásproblémák hátrányt jelentenek, rossz látási viszonyoknál pedig különösképp. Azonban, ha rámutatunk a korábban figyelmen kívül hagyott látásproblémákra és szemüveglencsével korrigáljuk azokat, akkor a kismértékű farkasvakságot és a rossz éjszakai látást is javíthatjuk.

Nyitvatartás
7622 Pécs, Zólyom u. 2.
 • Hétfő – Péntek
  8.00 – 16.00
 • Szombat
  8.00 – 12.00
 • Vasárnap
  Zárva
Bejelentkezés

7622 Pécs, Zólyom u. 2.
+36 72 510 785
7621 Pécs, Irgalmasok u.
+36 72 214 767
Nyitvatartás
7621 Pécs, Irgalmasok u.
 • Hétfő – Péntek
  10.00 – 18.00
 • Szombat
  Zárva
 • Vasárnap
  Zárva

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be és jelezze, hogy milyen vizsgálatot szeretne. Így pontosan, várakozás nélkül tudjuk Önt fogadni.
Egyes vizsgálatok (pl. Polateszt, színtévesztés, első kontaktlencsés vizsgálat) több időt vesznek igénybe.

(+36 72) 510 785, 214 767